БЕЗСОРОМНІ ЛИСТІВКИ ТА ЛІТЕРИ z, – У ГІЛЬЧІ ПРИХИЛЬНИКИ ПЦУ «БУДУЮТЬ» ЦЕРКВУ

У селі Гільча прихильники ПЦУ вдаються до брудних методів розправи з вірянами УПЦ. Нещодавно обмалювали огорожі будинків літерами z, а потім розкидали по селі листівки з плітками про священника і церковних активістів. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Два тижні тому у селі Гільча Здовбицької громади на кількох парканах вірян УПЦ невідомі написали літеру z. Як розповідають селяни, тоді вирішили не виносити цей інцидент у публічну площину.

«Люди церкви навчені терпіти і змирятись «проковтнули» це беззаконня, промовчали, перетерпіли. Але зло має властивість розмножуватися, особливо там, де його підживлюють постійно і де живуть ним», – прокоментував архімандрит Герман Кулакевич, настоятель Миколаївської парафії у Гільчі.

За тиждень після розписів гільчанських парканів, по будинках селян рознесли листівки з брудними плітками та гидкими описами усіх активних вірян УПЦ, у безсоромних текстівках написали і про настоятеля Миколаївської парафії.

«Виходячи з того, кому були розмальовані огорожі та зі змісту листівок, ми можемо з впевненістю стверджувати, що це робили віряни ПЦУ, – розповідає отець Герман. – Я співчуваю засновникам такої церкви, її очільникам та служителям, адже ці люди є членами їхньої релігійної організації. Хочеться порадити керівнику Рівненської єпархії ПЦУ Іларіону та місцевому наставнику Миколі Писарчуку, який курсує по сусідніх селах зі служінням своїх «обітниць» (так пише у їхньому анонсі) більше навчати своїх підопічних головній заповіді – любові до ближнього та елементарної людяності».

Міжрелігійний конфлікт навколо Миколаївської церкви триває вже понад пів року. Серед активних організаторів церковної війни у Гільчі освітяни та місцеві депутати.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)