ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УПЦ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ ПІД ЧАС ЯКОГО ПРОСЛАВИЛИ У ЛИКУ СВЯТИХ ІЄРОФЕЯ ОСТРОЗЬКОГО

У Дерманському Свято – Троїцькому жіночому монастирі прославили святителя Ієрофея. Святкове богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

11 вересня, у  свято Усікновіння голови Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, у Свято – Троїцькому жіночому монастирі відбулась Божественна Літургія, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільській і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Поліський і Сарненський Анотолій, митрополит Почаївських Володимир, митрополит Житомирський і Новоград – Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, архієпископ Рівненський та Острозький Пимен, єпископ Бородянський Марк.

За богослужінням молилась настоятелька Дерманського Свято – Троїцького жіночого монастиря ігуменя Вероніка(Зощук) з сестрами, численне монашество, духовенство та велика кількість вірян.

Перед Великому входом звершили останню заупокійну літію за святителем Ієрофеєм, виголосили Вічну пам‘ять. Після чого Керуючий  справами УПЦ митрополит Антоній зачитав  журнал рішень Священного Синоду від 17 серпня 2021 року про причислення до лику місцевошанованих  святих єпископа Острозького Ієрофея.

Архієпископ  Рівненський та Острозький Пимен розповів життя святителя Ієрофея.

Богослужбові піснеспіви літургії виконували хори:  Свято – Георгієвського подвор‘я Городоцького Свято – Миколаївського жіночого монастиря та Корецького Ставропігійного Свято – Троїцького жіночого монастиря. Після  чину прославленння обидва хори заспівали тропар і кондак святому.

  Предстоятель Української  Православної Церкви після Євангелія розповів про свято Усікновіння голови Іоанна Предтечі та наголосив на тому, що усі кривдники Хрестителя Христового понесли покарання. Іоанн Предтеча зайняв місце, яке належить тому, хто удостоївся Царства Божого своїм життям.

«Святитель Ієрофей вірний служитель, благий раб Дому Божого, раб, який виконував волю Божу, вчив людей любити Бога і один одного та йти шляхом спасіння . Він був сином цієї землі. Святість – це не так швидко, це багаторічний подвиг, людина яка стає на стежку святості, вона ще при житті відчуває присутність Царства Божого. Тому що Царство Боже у середині людини є, але воно наступає тоді, коли людина відкриває свою душу, очищає себе від гріха і дає місце Богу. Бог царює в людині і наступає Царство Боже. Святитель саме так жив – прийняв у душу Бога і Бог сьогодні прославив його», – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. 

По закінченню святкового богослужіння архієпископ Рівненський та Острозький  Пимен подякував Предстоятелю  за спільну молитву та подарував  ікону святителя Ієрофея Острозького  з частинкою  мощей.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)