У КАТЕРИНІВСЬКІЙ ЦЕРКВІ ЗДОЛБУНОВА ВШАНУВАЛИ НЕБЕСНУ ПОКРОВИТЕЛЬКУ

Сотні вірян, велика кількість священників, – так у Здолбунові вшанували Небесну покровительку парафії. Богослужіння в честь престольного свята очолив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

7 грудня, у день вшанування великомучениці Катерини, у храмі на її честь Здолбунова, було звершено святкову Божественну літургію, яку очолив керуючий Рівненською єпархією УПЦ архієпископ Пимен.

Ієрарху за богослужінням співслужили священники єпархії, гості у духовному сані.

Помолитись до великомучениці Катерини прийшли сотні вірян із Здолбунова та навколишніх населених пунктів.

За богослужінням піднесли молитви за мир в Україні, за українських воїнів, за тих, хто перебуває у нужді та біді, за волонтерів і за всіх українців, щоб Господь допоміг досягти перемогу над ворогом.

Після читання Євангелія владика звернувся зі словами проповіді до присутніх. Розповів про життя великомучениці Катерини, про її земний подвиг, заради Христа.

“Катерина була дівчиною знатного роду, багата та красива. Стати її чоловіком хотіло чимало поважних та родовитих вельмож. Однак вона, пізнавши Христа, зрозуміла, що не може його проміняти і тим паче зрадити. Під загрозою тортур не відреклась свята від сповідування віри, до якої її навернув старець – християнин, він охрестив Катерину і навчив тому, як спасти свою душу. Під тяжкими тортурами, свята Катерина, не відкрилась від вчення Христа і мучеництвом своїм довела свою віру у Бога Живого”, – зауважив архієпископ Пимен.

Традиційно святкування завершилось виголошенням Многоліття настоятелю парафії, прихожанам храму та усім присутнім.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)