ВОЛХВИ УЖЕ В ДОРОЗІ

«Де ж Він – новонароджений Цар?» – таке дивне питання ставили чужинці на вулицях Єрусалиму. Люди відповідали їм: “Кого ви маєте на увазі?” Незнайомці запитули знову: “Де нам знайти новонародженого Царя Юдейського?” Але у відповідь жителі міста лише знизували плечима: “Про що говорили ці дивні люди? Цар Юдейський? Ніколи не чули”.

Чужинці розповіли: «Ми прибули з далекої країни. У нічному небі ми побачили дивовижну зірку! Зірку Царя!” – під час роповіда їхні очі горіли, адже ніколи раніше їм не доводилося бачити подібної зірки. Божественне світло засяяло серед темної ночі, яка огорнула весь світ! А люди не розуміли про що мова та знизували плечима: дивні люди ці волхви!

Цар Ірод був стурбований. Просто перед ним стояли чужинці, вони питали про юдейського царя. Але він сам був юдейським царем! Ірод послав за юдейськими мужами, щоб ті розтлмачили промови про Месію, Який, за словами волхвів, міг всіх звільнити…

Прийшли юдейські мужі. Вони були стурбовані тим, що невіруючий Ірод виявив інтерес до їхньої віри. «Де має народитися Христос?», – запитав Ірод. Вони ж відповіли: «У Віфлеємі, бо так написано у Писанні”.

Іудейські мужі мали відреагувати, але вони не розуміли, чому ці волхви турбують Ірода, вони не хотіли звертати на це уваги, бо не бачили тут жодного зв’язку з Христом, Месією.

Проте Ірод був хитрим правителем. Він розумів, коли у його країні відбувалися важливі події. Він знав, як упоратися зі своїми ворогами, будучи царем у Римській імперії. Ця історія про нового юдейського царя народила в ньому підозри. Поглянувши на волхвів, він зрозумів, що вони були заможними та важливими людьми у своїй країні, однак непроста сила їх спонукала вирушити у дорогу та шукати Царя.

Тому він запросив їх до себе ще раз, але цього разу таємно. “Отже, ви точно знаєте, що в Ізраїлі народився цар?” – запитав він. Волхви відповідали: “Він має бути недалеко, тому що Цар Іудейський має народитися у Віфлеємі– невеликому місті, що знаходиться за 10 км від Єрусалиму». Ірод продовжував: “Скажіть мені, якщо ви щось дізнаєтесь, тому що я теж хочу вклонитися Йому…».

Волхви залишили Єрусалим абсолютно одні. Очевидно, що Ірод не хотів дати привід для громадянських заворушень. Він не послав солдатів разом з волхвами. Ірод сподівався, що вони повернуться і дадуть йому час, щоби обміркувати свою стратегію. А юдейські мужі та жителі Єрусалиму відразу ж забули про зустріч із цими дивними незнайомцями.

Однак ніхто в Єрусалимі не міг очікувати на те, що Сам Бог направляв волхвів. Дивовижна зірка новонародженого Царя знову засяяла у темряві світу. Вона вказувала шлях до Царя. Це був Божий перст, який вів до народженого Спасителя.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)