ЗАСПІВАЄ НЕБО, БЕЗЛІЧ АНГЕЛІВ ПРОСЛАВЛЯТЬ БОГА…

Тихо на землі – ніч, люди сплять. Не сплять лише пастухи, що стережуть стадо овець поблизу невеликого іудейського міста Віфлеєма.  Пастухи ні про що особливо і не думають, аж допоки перед ними не з‘явиться Ангел з небесною радісною звісткою, він сповістить, що народився Бог, Котрий недалеко в печері, лежить у яслах,  як звичайне маленьке дитятко. 

Заспіває все небо, безліч ангелів прославлять Бога, бо люди відтепер матимуть  благовоління від Нього, через народженого Спасителя.

 “Слава у вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління”! ( Лк.2:14)- почують пастухи, цей дивовижий спів та поспішать в печеру, щоб упасти на коліна перед Богонемовлям. 

І вони не одні хочуть поклонитися Господу, що народився, йдуть три царі з далекої сторони – мудрі волхви. А до місця народження Божого Отрочати їх веде дивна зірка. 

Мандрівники йдуть з дарунками: ладаном, золотом та смирною. 

“Відчинивши скарбниці свої, піднесли Йому свої дари: золото, ладан та смирну”. ( Матв.2.11). 

 Господа, Котрий народився славословлять ангели, поклоняються Йому Віфлеємські пастухи, приходять до поклоніння і обдаровують Його подарунками східні мудреці. 

 Також і нам, друзі, потрібно поспішити прославити Новонародженого та вшанувати Його, поклонитися Йому та принести дарунки. 

Спробуємо зробити це піснеспівами, як зробили це ангели; прийдемо всі до храму, як прийшли волхви за зіркою; принесемо дарунки – молитви сердечні та поклоніння, як смиренні пастушки в убогій печері.

Якби було радісно, поклонитися Народженому заради нас, не тільки тілом, а й духом!

 Якби всі ми, у служінні Богові, забували все житейське, суєтне і цілковито присвятили себе Творцеві та Спасителю! 

  Якби всі ми з таким же старанням поспішали до храму Господнього, як за тисячі кілометрів йшли на поклоніння Христу східні мудреці! 

Святкуючи Різдво Христове, надаваймо перевагу більш духовному святкуванню, аніж тілесному, щоб “зберегти себе в чистоті та істині” ( 1Кор.5.8) та провести святі дні, догоджаючи Господеві, що народився заради нашого спасіння.

З Його народженням, християни!

Автор: протоієрей Василь Начев

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)