11 CІЧНЯ -МУЧЕНИКІВ 14000 МЛАДЕНЦІВ, ІРОДОМ У ВИФЛИЄМІ ВБИТИХ

Святі мученики 14 000 немовлят убиті царем Іродом у Вифлеємі. Коли настав час здійснення найбільшої події – Втілення Сина Божого і Народження Його від Пресвятої Діви Марії, східні волхви побачили на небі нову зірку, яка передвіщала народження Царя Юдейського. Відразу вони попрямували до Єрусалиму для поклоніння народженому, а зірка вказувала їм шлях.

Вклонившись Богонемовляті, вони не повернулися до Єрусалиму до Ірода, як він наказував їм, але, отримавши одкровення згори, пішли в свою країну іншим шляхом. Тоді Ірод зрозумів, що задум його знайти Немовля не здійснився, і наказав убити у Вифлеємі та околицях усіх дітей чоловічої статі віком від двох років і молодших.

Він розраховував, що серед убитих дітей буде і Богомладенець, у якому бачив суперника. Вбиті немовлята стали першими мучениками за Христа. Гнів Ірода обрушився і на Симеона Богоприємця, який всенародно свідчив у храмі про Месію, що народився. Коли святий старець помер, Ірод не дозволив, щоб його гідно поховали.

За наказом царя було вбито святого пророка священника Захарію: його вбили в Єрусалимському храмі між жертвенником та вівтарем за те, що він не вказав, де син його, Іоан, майбутній Хреститель Господа Ісуса Христа.

Гнів Божий незабаром покарав самого Ірода: його спіткала люта хвороба – і він помер, живцем з’їдений хробаками. Перед смертю безбожний цар довершив міру своїх злодіянь: убив первосвященників і юдейських книжників, рідного брата, сестру та її чоловіка, свою дружину Маріамну та трьох синів, а також 70 наймудріших чоловіків, членів Синедріону.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)