17 СІЧНЯ -ПРЕПОДОБНОГО АХІЛИ ПЕЧЕРСЬКОГО

Преподобний отець наш Ахіла диякон (XIV ст.), полюбивши від дитинства життя молитвенника та посника і відкинувши світ, прийшов до Печерського монастиря, щоб тут догодити Господу. Тут він прийняв на себе Ангельський образ і проходив тісний шлях чернецтва з великим терпінням, послухом та смиренністю. Помірністю своєю в їжі та пиття він перевершував багатьох подвижників, бо він не їв ні солодкої, ні вареної їжі, зілля ж вживав дуже рідко у малій кількості. Зазвичай їжею його була одна просфора на тиждень. Довгий час преподобний Ахіла провів у затворі.

До заступництва святого Ахіли вдаються бажаючі позбутися «поневолення пристрастей черева» (від обжерливості) і охочі навчитися помірності (3-я пісня канону преподобним, що спочивають у Далеких печерах).

Пам’ять преподобного Ахіли відбувається також 28 серпня/10 вересня (Собор преподобних отців Києво-Печерських у Далеких печерах ) та на тиждень 2-й Великого посту (Собор усіх преподобних отців Києво-Печерських).

Тропар, глас 8

По́стническое житие́ облобыза́в/ и мно́гими труды́ от млады́х ногте́й себе́ обложи́в,/ на степе́нь диа́конства произведе́н быв, всече́стне,/ в ко́ем служи́л еси́ в це́ркви Бо́жия Ма́тере непоро́чне,/ Е́йже моли́ся,// во е́же спасти́ся душа́м на́шим.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)