У Відділі зовнішніх церковних зв’язків прокоментували намір РФ підняти в ООН питання щодо ситуації навколо УПЦ

У Відділі зовнішніх церковних зв’язків прокоментували намір РФ підняти в ООН питання щодо ситуації навколо Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Зі ЗМІ стало відомо, що постійний представник РФ при ООН Небензя В. О. запросив окреме засідання Ради Безпеки ООН на 17 січня 2023 року щодо ситуації, що склалася навколо Української Православної Церкви.

У зв’язку з цим повідомляємо, що Українська Православна Церква на даний момент не зверталася до жодної держави з проханням про сприяння у захисті своїх прав, а тим більше до держави, яка вчинила віроломний збройний напад на нашу країну. Також, ми не уповноважували нікого з РПЦ МП виступати від нашого імені в ООН. Стурбовані тим, що питання про Українську Православну Церкву піднімають структури, які до нас не мають жодного відношення. Закликаємо владу Росії не говорити від імені нашої Церкви на міжнародних площадках та не використовувати релігійний фактор у власних політичних цілях.

Разом з тим, просимо нашу українську владу проводити виважену релігійну політику всередині країни, забезпечувати рівні права всім релігійним організаціям, щоб не давати приводу державі-агресору використовувати релігійну політику нашої держави у власних інтересах.

Синодальні установи Української Православної Церкви в межах своєї компетенції та наявних можливостей систематично проводять діяльність, направлену на захист прав і свобод вірян та релігійних організацій УПЦ, як на національному, так і на міжнародному рівнях”, – йдеться у повідомленні.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)