ЦИНІЗМ ТА БЕЗГЛУЗДЯ РІВНЕНСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ ТА НАРОДНИХ ОБРАНЦІВ ВИЙШЛИ ЗА МЕЖІ РОЗУМНОГО

14 років поспіль священник Михаїл Петров освячує воду у резервуарах водонасосної станції у Гарбакові. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ. 

У свято Водохреща розгорівся скандал у соціальних мережах через освячення протоієреєм Михаїлом Петровим, благочинним Гощанського благочиння води у резервуарах водонасосної станції у Горбакові. Дописувачів стурбував факт, що освячення води здійснював священник УПЦ. 

Підхопила негативне обговорення Нарадна депутатка Соломія Бобровська та тегнула голову Рівненської обласної ради Андрія Карауша: 

«Тобто, всі рівнянини та гості області вчора користувались водою з «особливими властивостями» від людей, які підтримують церкву терористів» . 

Чиновник відреагував на зауваження обраниці миттєво, щоправда, його коментар був схожим не на офіційну відповідь керівника високого рангу, а на суб‘єктивну думку диванного експерта з когорти противників УПЦ. 

«Це дикість і безглуздя! У час, коли ми боремося з російськими терористами на фронті і усіх можливих політичних майданчиках, стається оця провокація!, – зазначив Андрій Карауш. – Цинізм!!! Церква, яка благословляє росіян заливати кров’ю Україну однією рукою, другою святить тут воду?!!» 

Варто нагадати, що Андрій Карауш донедавна був очільником Рівнеоблводоканалу і не тільки знав про те, хто щороку освячує воду у Горбакові, а й особисто, неодноразово, був присутнім під час чину освячення. 

« Я з 2008 року щороку освячує воду у резервуарах. Бачив за цей період багатьох високопосадовців на водозабірній станції, котрі сьогодні у публічній площині відхрещуються від нашої церкви, у тому числі і Андрій Карауш був присутнім, під час чину освячення води мною, неодноразово», – коментує протоієрей Михаїл Петров, благочинний Гощанського благочиння. 

Прессекретар Рівненської єпархії УПЦ протоієрей Василь Начев прокоментував офіційний допис голови Рівненської обласної ради та зауважив, що серед тих, хто голосував за депутата Андрія Карауша, однозначно є і віряни УПЦ, своїм коментарем та діями народний обранець та очільник обласної ради, насамперед, плює їм в обличчя.

«Вчора, на свято Хрещення Господнього, в храмах УПЦ було велелюдно. За освяченою водою приходили мами, дружини і діти наших військових, були і самі військові. Невже на думку голови Рівненської обласної ради, вони всі московські і вчинили дикість та безглуздя? А допомога нашої єпархії для української армії – це також безглуздя?  Варто нагадати для Андрія Карауша, що обранцем до обласної ради він став і при підтримці прихожан УПЦ, які також голосували за нього. Політику такого рівня не варто опускатись до людиноненависницької риторики, це просто огидно! Цинізм та безглздя рівненських чиновників та нородних обранців вийшли за межі розумного», – підсумував протоієрей Василь Начев

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)