“ГОЛОВА БУГРИНСЬКОЇ ТГ З ДЕПУТАТАМИ ПЕРЕВУЩУЮТЬ СВОЇ ПОВНОВАЖЕННЯ”, – ПРАВОЗАХИСНИЦЯ

Видавши рішення про заборону УПЦ на території Бугринської ТГ, депутати та голова цієї територіальної громади перевищили свої повноваження та порушили Конституцію України. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

26 січня 2023 року голова Бугринської ТГ видав рішення, яке забороняє діяльність Української Православної Церкви на території Бугринської громади.

“Заборонити на території Бугринської територіальної громади діяльність релігійних громад та інших організацій Української Православної Церкви (московського патріархату), як таких, що несуть загрозу національній безпеці України і є відкритою формою гібридної війни росії проти України”, – йдеться у рішенні.

Правозахисниця Рівненської єпархії УПЦ Раїса Дмитренко коментуючи рішення пана Пилипчука, зазначила, що чиновникам варто прочитати статтю 35 Конституції України, у якій затверджується право кожного громадянина України на свободу світогляду і віросповідання.

“Відповідно до вказаної статті, ніхто не може встановлювати обов’язкових переконань і світогляду. Не допускається будь-яке примушування при визначенні громадянином свого ставлення до релігії, до сповідання або відмови від сповідання релігії, до участі або неучасті в богослужіннях, релігійних обрядах”, – нагадала правозахисниця.

Також Раїса Дмитренко вказала, що за умови воєнного стану органи місцевого самоврядування можуть порушувати питання про заборону тільки політичних партій та громадських об’єднань у порядку і спосіб, що визначений Конституцією та законами України.

“Згідно положенням ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» органи місцевого самоврядування не тільки не можуть заборонити діяльність релігійної організації, вони навіть не наділені правом порушувати питання про заборону діяльності релігійної організації”, – підсумувала Раїса Дмитренко.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)