НЕДІЛЬНА ШКОЛА “ВОСКРЕСІННЯ” ВІДВІДАЛА СВЯТИНІ ТА ІСТОРИЧНІ МІСЦЯ ОСТРОГА

Діти недільної школи при Воскресенському кафедральному соборі відвідали Богоявленський кафедральний собор Острога та краєзнавчий музей на території замку князів Острозьких. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпрахїі УПЦ.

Паломницьку поїздку по святиням і історичним пам’яткам Острожчини організував протоієрей Андрій Бобрик, викладач недільної школи “Воскресіння” при Воскресенському кафедральному соборі Рівного. Як розповів священник, подорожуючі відвідали “Острозький краєзнавчий музей”, познайомилися з історією Богоявленського собору, помолились біля мощей преподобного Федора Острозького.

“Ми з дітьми спустилися в підземелля Острозької фортеці-музею, яка по особливому вразила своїми еспонатами і величчю. Діти із захватом оглядали експонати, фотографувались”, – розповідає отець Андрій Бобрик.

Згодом малі паломники вирушили до Троїцького Межирицького чоловічого монастиря, який теж в історії був фортецею, а зараз духовний форпост. У монастирі зберігається чудотворна ікона Божої Матері, яку брали з собою князі Острозькі в походи.

Після завершення екскурсії по монастирю, братія пригостили діток смачним обідом.

“Повертаючись додому, ми заїхали на джерело святого Миколая, де діти мали змогу попити і набрати благословенної води. Усі були втомленими, але натхненними. Я втішений результатом та тим, що мета, яку я переслідував, збираючи дітей у цю подорож, досягнута”, – підсумував отець Андрій.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)