ВЛАДИКА ПИМЕН: “ВІРЯНИ УПЦ У ФРАНКІВСЬКУ ОСВЯТЯТЬ ПАСКУ СВОЇМИ СЛІЗЬМИ-І ЖЕРТВА ЇХ БУДЕ ПРИЙНЯТА БОГОМ!”

Архієпископ Рівненський та Острозький Пимен прокоментував захват собору у Франківську і висловив слова підтримки духовенству та мирянам.

Вчора у Франківську прихильники ПЦУ зробили те, над чим трудиться диявол від початку створення світу, те, що робили Нерони усіх часів. Віруючим силою закрили доступ до єдиного діючого храму, забрали можливість літургійного життя. Але ж віра залишилася, вона у душах, тобто там, звідки дістати її ні нервово – паралітичними газами, ні насиллям, ні гаслами та рештою людиноненависницької риторики не можливо.

До мене телефонували знайомі з Франківська, плачуть, бідкаються, де ж тепер молитимуться на Великдень та святитимуть паски. Не хвилюйтесь, посвятите паски своїми слізьми і жертва ваша буде прийнята у Царстві Божому перед усякою іншою!

Ми священство, чернецтво, миряни, вірні Рівненської єпархії Української Православної Церкви, розділяємо ваш біль втрати святині, ми всім серцем зі всіма вірними Франківської області, з владикою Нікітою, і з тим секретарем, який лежить зараз хворий.

Пам‘ятайте з нами Христос, він не у відібраному храмі, чи у забраному Успенському соборі Лаври та інших силоміць захоплених святинях, Він поруч обтирає, загоюю рани, зцілює шрами тих, хто вчора постраждав біля церкви за віру та правду Господню.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)