АРХІЄПИСКОП ПРАЗЬКИЙ МИХАЇЛ ВИСЛОВИВ ПРОТЕСТ ПРОТИ ТИСКУ ПРОТИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

29 березня 2023 року архієпископ Празький Михаїл від імені своєї єпархії в офіційному зверненні, яке надійшло на адресу Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, висловив протест проти тиску на Українську Православну Церкву. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ, посилаючись на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ та на сайт ВЗЦЗ.

У тексті архієпископ Михаїл  сказав, що «в Україні відбуваються страшні події. Українська влада збирається розіп’яти Церкву Христову. … Віруючі та духовенство Празької Православної єпархії дивляться на це з тривогою та скорботою в серці. Український народ для нас – братній народ. Ось чому початок війни болем озвався в душі кожного віруючого Православної Церкви Чеських земель, і наша єпархія негайно підключилася до надання духовної та матеріальної допомоги біженцям» – зазначив Архієпископ.

«Стільки нещасть спіткало український народ, – відзначено в тексті, – але українській владі цього виявилося мало, і вони розпочали хрестовий похід проти Української Православної Церкви, кульмінацією якого стало вигнання ченців із Києво-Печерської Лаври. І все це відбувається попри те, що УПЦ публічно дистанціювалася від Московського Патріархату, підносить молитви за перемогу української армії та підтримує воїнів матеріально».

Архієпископ Празький Михаїл запевнив, що «Празька Православна єпархія підносить молитви», а також заявив про протест «проти порушення владою України прав священнослужителів та віруючих канонічної Української Православної Церкви».

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)