У СЕЛІ ГІЛЬЧА ПРИХИЛЬНИКИ ПЦУ СПРОВОКУВАЛИ РЕЛІГІЙНИЙ КОНФЛІКТ ЧЕРЕЗ ТЕ, ЩО РОДИНА ЗАГИБЛОГО ВОЇНА ВІДМОВИЛАСЬ ЙОГО ВІДСПІВУВАТИ В ПЦУ

Активісти ПЦУ зрізали замки на Миколаївській церкві УПЦ села Гільча. Правоохоронці їм не перешкоджали. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

19 квітня 2023 року у селі Гільча Здолбунівського благочиння прихильники ПЦУ зрізали замки з дверей Миколаївської церкви та захопили її. Віряни УПЦ прийшли відстоювати храм, однак правоохоронці, які розмежували рейдерів і членів релігійної громади УПЦ, перешкодили їм це зробити.

Очевидці розповідають, що церковних рейдерів було небагато, кілька жінок та чоловіків напідпитку. До захоплення церкви були готові, прийшли з інструментом та професіоналом Олександром Кротюком, котрий швидко та вправно здійснив задум.

Селяни розповідають, що поштовхом здійснювати захопення церкви, стала новина про похорони українського захисника Богдана Шваї, якого мають відспівуати священники УПЦ.

“Мама загиблого воїна прийшла до мене до хати, щоб обговорити деталі похорону, коли вона вийшла, щоб йти додому, її наздогнали люди з ПЦУ і стали вмовляти, щоб сина ховали в ПЦУ, – розповідає архімандрит Герман Кулакевич, настотель Миколаївської церкви. – Мама потім дзвонила, розповідала і плакала. Я вважаю, що сьгодні ніхто не має права знущатися над вбитим горем жінками і тим більше нав‘язувати їм своє релігійне переконання”.

Інвціаторами тиску на маму загиблого воїна стали дві жінки: депутатка від ЄС Катерина Тишковець і місцева активістка ПЦУ Ольга Шевчук. Після того, як їм не вдалося переконати маму про те, щоб захисника України поховали в ПЦУ, ці дві жінки збунтували частину людей і привели різати замки на Миколаївській церкві. 

Впродовж двох годин на подвір‘ї Миколаївської церкви у Гільчі тривали словесні перепалки після яких, прихильники ПЦУ, під пильним наглядом правоохоронців, опечатали церкву. Зняти папірець і зайти у свій храм вірянам УПЦ церковні редери дозволили лише на час похоронів захисника. Далі люди з ПЦУ планують використовувати церкву на свій розсуд.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)