ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЄ

Святкування цієї події, що відбулося на Оливній (Єлеонській) горі поблизу Віфанії, припадає на сороковий день після Великодня.

Як свідчить книга Діянь святих апостолів, Іісус після свого Воскресіння “впродовж сорока днів являвся їм і говорив про Царство Боже“, потім зібрав апостолів у Єрусалимі та звелів їм не розходитися, сказавши: “ви через кілька днів після цього будете хрещені Духом Святим“. Після цього “Він угору возноситись став, а хмара забрала Його з виду їхнього. І коли вони дивилися на небо, як Він віддалявся, то два мужі у білій одежі сказали: Галілейські мужі, чого стоїте, дивлячись на небо? Той Іісус, Який вознісся на небо від вас, прийде так само, як ви бачили Його…“.

Суть Вознесіння Господнього – в тому, що з цього моменту Господь перестає тілесно являтися Своїм учням так, як робив це впродовж сорока днів після Воскресіння, і буде відкриватися їм іншими шляхами. І настане день досконалого одкровення, коли на кожному з них спочине Дух Святий, і вони знову знайдуть свого Вчителя – повніше і досконаліше, ніж навіть в світлий ранок Воскресіння.

Христос являвся ученикам Воскреслим, тому що Його спілкування з ними в дні Його життя і Воскресіння було обмежене простором і часом. І хоча вони бачили Його Воскреслим – це були тільки миті: вони збиралися і чекали Його, і ось – через зачинені двері – являвся Він та навчав їх, і їхні серця наповнювалися радістю та світлом: вони говорять з Ним, бачать Його, але пройдуть миті, і Він зникне, і в серцях їх буде радість, розчинена тугою і смутком, тому що Його знову немає з ними.

Але після явлення Святого Духа, вони будуть мати Його невідступно у всіх просторах і в усі часи. Куди тільки не занесе їх життя, куди тільки не підуть вони з Його проповіддю, Він буде з ними.

Для кожного православного християнина у свято Вознесіння Господнього важливо бути присутнім на богослужінні в храмі і причаститися Святих Христових Таїн, якщо є така можливість. Під час Причастя ми не просто наближаємося до Бога, а зливаємось з Ним. В цьому і є головний сенс людського буття.

Також слід постаратися зберегти мир і любов в душі, особливо важко це часом зробити по відношенню до найближчих людей. Добре слово, слова підтримки і розради тим, які цього потребують – найкраще, що ми можемо зробити для спасіння своєї душі, і не тільки у свято.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)