У СЕЛІ КНЯГИНИН ПРИХИЛЬНИКИ ПЦУ ПРОВЕЛИ ЗБОРИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ, ЩОБ ЗАВОЛОДІТИ ХРАМОМ

У селі Княгинин прихильники ПЦУ провели збори територіальної громади на основі яких здійснили так званий перехід. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ. 

17 грудня 2022 року у селі Княгинин колишнього Дубенського району відбулися збори територіальної громади на яких вирішували долю Хресто – Воздвиженської церкви. 

«Згідно  з статутом УПЦ, питання про перехід може вирішуватися лише на парафіяльних зборах релігійної громади, які скликає настоятель релігійної громади. Оскільки настоятель такі збори не скликав, дії прихильників ПЦУ є порушенням  ст. 15 ч. 3 ст 161, ст 356 КК України – розпалювання міжконфесійної ворожнечі», – коментує протоієрей Василь Начев, керівник відділу з міжконфесійного врегулювнння при Рівненській єпархії УПЦ. 

Як розповідають очевидці, збори проводили  під час повітряної тривоги, змістивши в часі реєстрацію та не давши можливісті зареєструватися всім прихожанам УПЦ, що звичайно вплинуло на результат голосування. Також присутні, без відома голови парафіяльної  ради, внесли зміни в статут та проголосували за зміну конфесійної приналежності.

 На збори приїхала голова Мирогощанської ТГ Надія Чух. Віряни зазначають, що на крайній сесії Мирогощанської ТГ було надано дозвіл на збір підписів в селі Княгинин, щодо переходу в ПЦУ. 

«Органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями  займатися справами релігійних організацій, тим більше під час військового стану, – зазначає отець Василь. – Сьогодні в телефонній розмові голова сказала, що влада не втручається в справи церкви та порадила розбиратися самим між собою. А на запитання, що вона робила на зборах, відповіла що була там  як представник влади. Відсутність компетентності та послідовності саме таких керівників ТГ приводить до створення конфліктних ситуацій в громадах, а подібні дії посадових та службових осіб прямо порушують 35 статтю Конституції України». 

22 грудня прихильники ПЦУ зібралися на території Хресто – Воздвиженської церкви і з протоколом зборів територіальної громади вимагали віддати їм ключі, інакше зріжуть храмові замки. Працівникам поліції вдалося врегулювати конфлікт.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)