У НОВОМУ КОРЦІ ПОХОВАЛИ ВОЇНА МИХАЙЛА ГРАБОВСЬКОГО

16 січня 2023 року клірики І-го Корецького благочиння УПЦ звершили чин похорону над загиблим воїном Михайлом ГРАБОВСЬКИМ із Нового Корця. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Спочатку із загиблим прощалися на площі Київській м.Корця. Віддати шану полеглому Герою прийшло багато людей: рідні, близькі, друзі, побратими, знайомі та просто мешканці громади. Згодом похоронна процесія рушила до Космо-Даміанівського храму с.Нового Корця.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний округи протоієрей Андрій ДЯЧЕК, йому співслужили настоятель церкви протоієрей Михаїл ГОЛУБКА та духовенство.

«Кожен воїн, захисник нашого народу, виконує заповідь Христову, яка говорить, що нема більшої любові, як хто душу свою віддасть за ближніх своїх. Наші воїни на фронті, у тих страшних подіях, у тому вогні, у тому пеклі ситуацію сьогодення розуміють набагато краще, ніж ми з вами. Вони цінують те, що ми не цінуємо, бо ще живемо у своєму світі. Ми ще ображаємо одне одного, а вони вже того не роблять. Вони витягують одне одного зі скрути, з біди, зі смертельної небезпеки. Ми засуджуємо, а вони виправдовують одне одного. Наша картина життя лукава, бо ми живемо тими гріховними звичками, яких у наших воїнів уже нема, бо вони цінують вічність і духовність, розуміють, що виконують свою справжню місію. Новопреставлений воїн Михайло був доброю, скромною, хорошою людиною, яка любила своїх ближніх. А як людина жила в земному житті, так буде жити і в Вічності. Віримо, що Господь прийме його у Царстві Божім», – зазначив отець Михаїл Голубка.

На колінах проводжали в останню путь загиблого українського захисника. Поховали вісйськового на місцевому кладовищі з усіма почестями.

Михайло Анатолійович ГРАБОВСЬКИЙ народився 31 жовтня 1983 року. Закінчив Новокорецьку середню школу, потім навчався в Рівненському державному гуманітарному університеті. Упродовж 2009-2011 рр. працював у Корецькій ДЮСШ на посаді заступника директора. Коли прийшла повістка, без вагань пішов захищати рідну землю. На початку грудня 2022 року був призваний у роту охорони П’ятого відділу Рівненського районного ТЦК та СП. Уже 25 грудня ніс службу в районі Бахмута. Він мужнього захищав український народ та своїх побратимів. Його життя обірвалося 9 січня під час бойових дій на Донеччині, в районі Соледара.

Подвиг кожного нашого Захисника не можна оцінити, так само як не можна оцінити біль втрати рідних. Молимося за порятунок душі кожного загиблого воїна.

Щирі співчуття родині… Вічна пам‘ять та Царство Небесне Герою…

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)