У ГІЛЬЧІ ПРИХИЛЬНИКИ ПЦУ НАМАГАЛИСЯ ЗАХОПИТИ МИКОЛАЇВСЬКУ ЦЕРКВУ

У селі Гільча прихильники ПЦУ намагалися захопити Миколаївську церкву. Вірянам УПЦ вдалося завадити церковному рейдерству. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

26 листопада близько 17 години прихильники ПЦУ, озброївшись болгаркою, прийшли до Миколаївської церкви села Гільча Здовбицької ТГ. Їх поміттили віряни УПЦ, які здійснювали вечірнє богослужіння у церковній хатині.

“Їх було близько 30 людей, потім стали надходии ще, обступили вхідні двері до церкви та розпочали різати замки. Наші люди не могли завадити, бо чоловіки застосовували силу та скидали вірян УПЦ зі сходів. Ми викликали поліцію, прибігли також люди із села на допомогу”, – розповідає настоятель храму ахімандрит Герман Кулакевич.

Коли приїхали правоохоронці, прихильники ПЦУ зайшли у притвор та вже зрізали замки до самої церкви. Поліція не допустили фізичного протистояння, відмежувала обидві релігійні громади, закликала до діалогу.

За словами очевидців, внаслідок перемовин вдалося досягти певних домовленостей. Зокрема, храм не опечатали, а закрили на звичайні замки, у понеділок обидві релігійні громади зустрічаються у кабнеті голови Здобвицької ТГ, щоб обговорити подальшу долю Миколаївської церкви.

Нагадаємо, церковний конфлікт навколи Миколаївської церкви у Гільчі триває вже кілька місяців. За цей час прихильники ПЦУ вдавались до різних брудних дій в боротьбі за церкву: обмальовували вірянам УПЦ паркани літерами z, розкидали листівки з брудним текстом та наклепами на вірян і їх настоятеля.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)