ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ ВІД ВІРУЮЧИХ РІВНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ДОСТОВЛЕНО В ДОНЕЦЬКУ ОБЛАСТЬ

12 тонн харчових продуктів, які зібрали віруючі Рівненської єпархії, отримали жителі Донецької області. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії.

6 червня 2023 року гуманітарну допомогу, зібрану вірянами УПЦ двох Рівненських благочинь і Успенської церкви Рівного, доправили до церкви преподобного Макарія Великого міста Торецьк Донецької області. Вантаж супроводжував керівник соціального відділу протоієрей Петро Перетятко.

” Нас зустрів настоятель храму протоієрей Георгій, котрий родом із Рівненщини. Батюшка облаштував частину храму під трапезну і годує людей, тому ці продукти там дуже необхідні. Люди щиро дякували всім причетним до доброї справи і просили молитв за них, – розповів отець Петро.

Отець Петро також розповів, що дорога була складною, у Донецькій області весь час чути постріли та вибухи. У Торецьку впродовж усього розвантаження трусилась земля від обстрілів.

” Жахливі краєвиди: багато розбитих будинків, спалена воєнна і цивільна техніка, війна там по всюди, людям непросто в таких умовах зберігати психічне і фізичне здоров‘я, – каже отець Петро. – Хочу подякувати начальнику ДСНС в Донецькій області, котрий тримав зв’язок і моніторив ситуацію у режимі реального часу для того, щоб безпечно доставити вантаж”.

Нагадаємо, що це вже третя з початку року благодійна поїздка священнослужителів Рівненської єпархії у зону бойових дій.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)