У РІЧНИЦЮ ВІЙНИ ДУХОВЕНСТВО ТА МИРЯНИ РІВНЕНСЬКІЙ ЄПАРХІЇ ПОМОЛИЛИСЬ ЗА жИВИХ УКРАЇНЦІВ ТА ЗА ТИХ, ХТО ЗАГИНУВ

Молебні за живих українських воїнів та мирних жителів України звершили священники Рівненської єпархії УПЦ на своїх парафіях. Також відслужили панахиди за загиблими захисниками, котрі поклали своє життя, захищаючи країну від російського окупанта. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

24 лютого 2023 року, у річницю з початку трагічних подій, пов’язаних із військовою агресією Російської Федерації проти України, з благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України та за розпорядженням керуючого Рівненською єпархією УПЦ архієпископа Рівненського і Острозького Пимена у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви звершили панахиди за загиблими і померлими під час цієї війни, а також молебні за захисників України та членів їхніх родин. 

Репортаж

Протоієрей Вадим Петровський, настоятель храму преп. Агапіта Печерського м. Рівне звершив панахиду на Алеї Слави (кладовище Нове) за всіма загиблими воїнами, які віддали своє життя за Україну, згадали молитовно паламарів храму воїнів Костянтина Дмитрієва, Шевчука Сергія.

У Корці біля Стели пам’яті 24 лютого, у річницю повномасштабного російського вторгнення, благочинний І-го Корецького благочиння протоієрей Андрій ДЯЧЕК у співслужінні духовенства звершив панахиду за загиблими воїнами.

«Сьогодні річниця, як Росія напала на нашу землю. Вже рік ми пишемо нову історію нашої країни. І, на жаль, вона пишеться сльозами, горем, біллю, смертю наших захисників і мирного населення. Сьогодні біля цієї стели ми молимося і віддаємо шану тим, хто віддав своє життя за нас, за наше мирне небо. Тут найкращі сини і дочки нашої України. Нехай Господь прийме їхні душі до Царства Божого. Хай Господь допоможе нашим захисникам на передовій отримати перемогу над російським агресором, укріпить їхні сили, збереже їх від смерті і живими й неушкодженими поверне їх до своїх рідних. Молимося, щоб якнайшвидше настав мир на нашій Україні»”, – сказав отець Андрій Дячек.

Віряни Іоанно-Богословської парафії УПЦ села Бармаки Рівненського благочиння разом зі своїм настоятелем помолились за усіх живих українців, молитовно згадали захисників України.

Лунали молитви і на Млинівщині. У Демидівському Іоанно -Богословському храмі та в церкві села Бокійма.

У Успенській церкві Рівного молились у річницю війни.

Різдва -Богородична парфія села П‘ятигори Здолбунівського благочиння у молитві згадала українських захисників.

Борисо -Глібська парфія Рівного молитовно вшанувала живих та загиблих героїв війни.

У храмі Олександра – Невського Радивилова звершили молебень за українських захисників та згадали молитовно усіх загиблих під час війни.

Панахиду за загиблими захисниками і молебінь за українських воїнів звершили у Миколаївській церкві села Гільча Здолбунівського благочиння.

У Преображенську церкву села Тучин Гощанського благочиння, в річницю війни, віряни прийшли на молитву.

У Пантелиймонівській церкві Рівного теж молились за українських захисників, за мирних жителів, звершили панахиду за загиблими воїнами.

Цього дня молилися у сотнях храмах Рівненської єпархії УПЦ, інші парафії звершать молебні та панихиди у Прощену неділю.

Поділитися:
Facebook
Telegram
Twitter

Читайте також

Головне

Е-mail: pres.slyzba.rv@gmail.com
Адрес: вул.Казиміра Любомирського, 3.
Телефони: +380967671938
+380988545556

Всі права захищені. Використання та цитування матеріалів сайту rivne.church.ua дозволяється за умови відкритого посилання на цитовану статтю, яке має бути розташоване в першому абзаці публікованого матеріалу. Думка редакції може не збігатись з точкою зору авторів публікацій.

Допомога на будівництво храму

5363 5420 9031 8362

(Карта Приватбанку)